Let’s cut the bullshit

Politiikka ei kiinnosta.

 Niin se vain on. Ei se ketään kiinnosta. Ihmisillä on arki elettävänä, perheet elätettävänä, liian kiire ja aivan tarpeeksi tavallisissa asioissa.

Toimittajat ovat sikoja. Poliitikot ovat sikoja. Kukaan ei ole syytön. Ulkopuolelta katsottuna koko touhu näyttää yksinkertaisesti liian mädältä, liian kammottavalta. Tämähän on nykyajan Forum Romanum.

 Kosmeettiset kasvojenkohotukset ja populistiset rasvaimut eivät innosta.

Monen ehdokkaan ja puolueen vaaliohjelma on liian varovainen, liian ennakoiva, liian mielikuvitukseton.
 Ihmiset ovat pettyneitä. Ärsyyntyneitä.

Mitä nuoriin tulee… 1980-luvulla 10 % nuorista omisti jonkun puolueen jäsenkirjan. 1990-luvulla 5 % ja 2000-luvulla enää alle 1 %.
Minä kuulun supermarginaaliin.

Kaikissa puolueissa on vedetty nuottaa että nuoria ja naisia löydettäisiin. Ennen kaikkea nuoria naisia. Saalis on ollut masentavan surkea, varsinkin mitä tulee nuoriin, määrätietoisiin ja vahvoihin naisiin.

Kyllähän jotkut innokkaat pääsevät eduskuntaan, mutta useimmat heistä joutuvat väistymään sivummalle ja onnistuvat säilyttämään paikkansa vain yhden kauden, korkeintaan kaksi. Kunnes he vain saavat lapsia. Niin se vain on, piti siitä tai ei. Nuoret miehet ovat vakaampia, ehkä myös alkukantaisempia vallanhalussaan. 

Mutta politiikassa taistellaan myös hyvän puolesta. Vapauden, veljeyden ja tasa-arvon. Oikeudenmukaisuutta tarvitaan. Jotkut yrittävät tehdä hyvää.

Vaalit lähenee. Ärtymys kasvaa. Kenelläkään ei ole ratkaisuja ahdinkoon. Mutta sittenkin, keskustellaan. Sanotaan ne huonotkin ideat. Uskalletaan olla typeriä, heittäydytään. Ei oteta itseämme liian vakavasti. Ei menetetä toivoa. Taistellaan.

Luovutusvoitto on pahinta mitä kansa voi päättäjille antaa.

Jatkavatko samat ryvettyneet puolueet ja kasvot vallassa? Osittain.

Mutta silti, let’s cut the bullshit.

Jätä suosituksesi:

Loading Facebook Comments ...

  2 comments for “Let’s cut the bullshit

  1. Riikka
    13.1.2011 at 11:30

    Hyvä Tiina! Herätttelyä tarvitaan, ikävätkin asia pitää voida sanoa ja uskaltaa sano ääneen!!

  2. Antero
    25.1.2011 at 23:42

    Liittyisin heti puolueeseen, jos Suomesta löytyisi edes yksi hyvä puolue. Äänestäessä pitää valita huonoista puolueista vähiten huono ja se on perussuomalaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.