Tiina

Hei,

Minä olen Tiina, 32-vuotias Tampereen kaupunginvaltuutettu ja Sinisten kansanedustaja. Olen opiskellut liiketaloutta TAMKissa sekä aikuiskasvatusta Tampereen yliopistossa. Olen työskennellyt myös  eduskunta-avustajana sekä harjoittelijana Euroopan Parlamentissa Brysselissä. Harrastan koripalloa ja pidän positiivisista ihmisistä.

Vahva tahto vaikuttaa vei politiikkaan

Uskon siihen, että asioihin pitää koittaa vaikuttaa, pelkkä kritiikki ei riitä. Oli lähdettävä mukaan. Kosketuspintaa ihmisten arkeen pitää olla. Olen työskennellyt kouluavustajana maahanmuuttajalasten parissa, pakannut lääkkeitä varastolla, toiminut myyntihommissa ja tehnyt vapaaehtoistyötä urheiluseurassa. Omat lähtökohtani ovat vaatimattomat, ja tarkastelen niistä käsin yhteiskuntaa. Lukio-ikäisenä päätin lähteä mukaan vaikuttamaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Olen ollut mukana politiikassa nyt kymmenen vuotta. Ensimmäisen kerran minut valittiin valtuustoon, kun olin 21 – vuotias. Nyt olen Sininen Tulevaisuus – puolueen 2. varapuheenjohtaja. Tärkein kokemukseni on kuitenkin politiikan ulkopuolelta. Olen tavannut tuhansia ihmisiä ja kuullut lukuisia tarinoita. Omankaan tarinani lähtökohdat eivät olleet helpot. Minä kuitenkin selvisin. Nyt pyydän sinun apuasi, jotta voisin vuorostani auttaa muita.

Yhdistäjä

Haluan tehdä politiikkaa uudella tavalla, avoimemmin, reilummin ja ilman kyynärpäitä. 

Matkani on kulkenut läpi erilaisten ympäristöjen, lähiölapsesta kaupunginvaltuustoon, varastotyöstä Euroopan Parlamenttiin. Eri ihmiset ja yhteisöt yhdistyvät ympärilleni. En usko politiikassa kyynärpää-taktiikkaan, olen enemmän se tyyppi joka tarjoaa olkapäätä.  Voiko ilman suuria rahoittajia ja kyynärpäitä pärjätä politiikassa? Kansa päättää.

Kansanedustajaksi

Eduskuntavaaleissa 2015 tulin valituksi 4107 äänellä. Olen työskennellyt eduskunnassa nyt neljä vuotta. Olen halunnut uudistaa politiikkaa ja lisätä eri puolueiden välistä vuorovaikutusta.

Perustin eduskuntaan ryhmän joka keskustelee vapaamuotoisesti yli puoluerajojen politiikan uudistamisesta ja vuorovaikutuksen parantamisesta. Teen töitä erityisesti myös tasa-arvon, ympäristön, nuorten syrjäytymisen, vähäosaisten ja kansainvälisten asioiden parissa. Toivon pystyväni tuomaan positiivisuutta ja nuorempaa näkökulmaa. Kannatan erityisesti yhteistyökykyä ja kansainvälisyyttä.

Vahva tahto vaikuttaa ja auttaa Pirkanmaalaisia on vain kasvanut matkan varrella. Toivon olevani luottamuksen arvoinen.

Terveisin Tiina Elovaara