Tiina

Hei,

Minä olen Tiina, 31 -vuotias kansanedustaja. Opiskelen Tampereen yliopistossa aikuiskasvatusta. Olen työskennellyt tässä välissä myös eduskunnassa, Anne Louhelaisen eduskunta-avustajana sekä Euroopan Parlamentissa Brysselissä Timo Soinin harjoittelijana. Aiemmin olen opiskellut liiketaloutta Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Harrastan koripalloa ja pidän positiivisista ihmisistä.

 

Vahva tahto vaikuttaa vei politiikkaan

Uskon siihen, että asioihin pitää koittaa vaikuttaa. Pelkkä kritiikki ei riitä. Oli lähdettävä mukaan. Kosketuspintaa ihmisten arkeen pitää olla. Olen työskennellyt kouluavustajana maahanmuuttajalasten parissa, pakannut lääkkeitä varastolla, toiminut myyntihommissa ja tehnyt vapaaehtoistyötä urheiluseurassa. Omat lähtökohtani ovat vaatimattomat, ja tarkastelen niistä käsin yhteiskuntaa. Lukio-ikäisenä päätin lähteä mukaan vaikuttamaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Olen ollut mukana politiikassa nyt kymmenen vuotta. Ensimmäisen kerran minut valittiin valtuustoon, kun olin 21 – vuotias, jolloin olin valtuuston kuopus ja nyt eduskuntaryhmämme juniori. Olen myös Sininen Tulevaisuus – puolueen 2. varapuheenjohtaja. Tärkein kokemukseni on kuitenkin politiikan ulkopuolelta. Olen tavannut tuhansia ihmisiä ja kuullut lukuisia tarinoita. Omankaan tarinani lähtökohdat eivät olleet helpot. Minä kuitenkin selvisin. Nyt pyydän sinun apuasi, jotta voisin vuorostani auttaa muita.

 

Yhdistäjä

Haluan tehdä politiikkaa uudella tavalla, avoimemmin, reilummin ja ilman kyynärpäitä. En saanut opinnoissa stipendejä parhaasta keskiarvosta, vaan reiluna kaverina olemisesta. Toimin nuoresta saakka tukioppilaana, oppilaskunnassa ja urheiluseurassa.

Matkani on kulkenut läpi erilaisten ympäristöjen, lähiölapsesta kaupunginvaltuustoon, varastotyöstä Euroopan Parlamenttiin. Eri ihmiset ja yhteisöt yhdistyvät ympärilleni. En usko politiikassa kyynärpää-taktiikkaan, olen enemmän se tyyppi joka tarjoaa olkapäätä. Silti on oltava mielipide. Voiko ilman suuria rahoittajia ja kyynärpäitä pärjätä politiikassa? Kansa päättää. Haluan tarjota vaihtoehdon joka on aito. Ei isältä pojalle, ei rahalla, vaan ihmisten asiat edellä. Voisiko se onnistua?

 

Kansanedustajaksi

Vuoden 2011 eduskuntavaalit olivat minulle toiset. Näissä vaaleissa ylsin 2. varakansanedustajan paikkaan, saamalla 3699 ääntä. Vaalikampanjan heikkona kohtana oli pieni budjetti, sillä olen päätoiminen opiskelija.

Eduskuntavaaleissa 2015 tulin valituksi 4107 äänellä. Uskon kykeneväni vastaamaan eduskuntatyön asettamaan haasteeseen. Olen saanut oppia kansainvälisen politiikan parissa Brysselissä, sekä eduskuntatyö on minulle tuttua avustaja-ajoiltani. Toivon pystyväni tuomaan positiivisuutta ja nuorempaa näkökulmaa. Kannatan erityisesti yhteistyökykyä ja kansainvälisyyttä.

Vahva tahto vaikuttaa ja auttaa Pirkanmaalaisia on vain kasvanut matkan varrella. Toivon olevani luottamuksen arvoinen.

Terveisin Tiina Elovaara