Mitä perussuomalaisuus on – ja mitä se ei ole?

 

Voi meitä persuja! Me ollaan juntteja, nurkkakuntaisia, rasistisia, äärioikeistolaisia… Vai ollaanko?

Olen toiminut pitkään perussuomalaisissa, eikä median maalaamaa kuva ole kohtuullinen. On oltava päivänselvää, että ihmiset ovat yhdenvertaisia ihonväristä riippumatta. Olen aina kokenut perussuomalaiset juuri tasa-arvoa haluavana liikkeenä.

 

Nurkkakuntaisuus tuntuu vieraalta sekin. Kun olin Brysselissä töissä, verkostoiduimme laajasti yli kansallisten rajojen – ja yli puoluerajojen. Perussuomalaiset tekevät kansainvälistä yhteistyötä ympäri maailmaa.

Lehdistö mielellään tituleeraa perussuomalaisia äärioikeistolaiseksi liikkeeksi. Mitähän äärioikeistolaista siinä on, kun haluaa kaventaa tuloeroja, palauttaa varallisuusveron ja näkee huono-osaisten aseman kohentamisen kaikkein tärkeimmäksi tavoitteeksi?

Meitä syytetään suvaitsemattomiksi, mutta minun arvomaailmassasi ketään ei tarvitse ”suvaita”, ikään kuin joku olisi toista ylempänä, suvaitsemassa jonkun toisen olemassa oloa. Koko termi on alistava. Ihmisarvo on kaikilla sama. ”Suvaitsemattomuutta” olen kokenut silloin, kun joku – yleensä punavihreä – poliitikko jättää tervehtimättä perussuomalaista.

Mitä tulee syytöksiin rahvaanomaisuudesta ja junttiudesta, niin jos rahvaanomaisuus on sitä, että elää ja ymmärtää tavallisen suomalaisen arkea, niin ollaan sitten vaan rahvaanomaisia. Suomi tarvitsee eduskunnan, joka ymmärtää ihmisten elämää myös kabinettien ulkopuolella.

Perussuomalaisuus on enemmän kuin media antaa ymmärtää ja se on jotain muuta kuin kohtaamamme ennakkoluulot. Puolueen on kasvettava ja kehityttävä terveellä tavalla eteenpäin. Jos virheitä tehdään, on niistä otettava vastuu.

Uskalla äänestää perussuomalaista ehdokasta. Listalla on miehiä ja naisia, nuorempia ja vanhempia ihmisiä eri aloilta. Power of the people is stronger than people in power. Politiikka on liian arvokas asia jätettäväksi eliitille.